Hva er en typisk trønder?

Hva er en typisk trønder?

Tatjlat-tasjlat-tasjlåt-tasslat?

En typisk trønder greier å uttale ordet "tatjlat" med den karakteristiske lyden, som visstnok er en ustemt "alveolar lateral frikativ". Men de fleste trøndere er ikke sikre på hvordan man skal stave ordet. Selve ordet betyr "pysete" eller "feig".

Dame viser ved å holde hendene ut til siden at hun ikke vet. Ordet tatjlat mellom hendene.

Levva livet

Trøndere er også kjent for å være store fans av musikerne Åge Aleksandersen og Hans Rotmo. De har sannsynligvis vært på flere Åge-konserter i løpet av året, og kan alltid synge med på alle versene av "Levva Livet" og "Rosenborgsangen".

Sjekk ut: Levva livet - Premium t-skjorte

Sodd e sodd

Trøndere er ofte å finne på det lokale samfunnshuset, enten det er for å delta i et arrangement eller for å treffe venner. De er svært stolte av sine tradisjoner, og blir krakilsk om noen kaller sodd for en suppe eller en lapskaus. For trøndere er sodd, sodd.

Værdar’n

Trøndere kan også være litt kresne når det gjelder uttalen av stedsnavn. De kan irritere seg over hvordan andre uttaler navnene: Sjørdal'n, ikke Stjøørdalen. Værdar'n, ikke Verdalen! Men de kan selv bli litt kreative med navnene, for eksempel: Kristian blir Krestian. James blir Jaaamees. Karoline blir Karroline.

Hell

Trøndere har også en stor kjærlighet til Nidelva og Bakklandet, og trosser gjerne kalde temperaturer for å delta i Rørosmartnan. De bor kanskje 20 mil unna, men er likevel veldig stolt når en kokk omtaler verdens beste kamskjell fra Frøya. De humrer også godt når turister oppdager at det finnes et sted som heter Hell.

Rosenborg

Trøndere er også svært stolte av RBK sin seier mot AC Milan i 1996, og de vil aldri tilgi at låten "Snørosa" så dagens lys.

Trønderbataljonen

Til slutt, østlendingene kan tro at trøndere kan bli fornærma av serien "Trønderbataljonen", men trønderne selv er de som ler høyest av den.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.